יום שישי, 7 באוקטובר 2011

A Cuppa Tea?


שבוע שני של ערב עמים. אחרי מקסיקו הכה מוצלח.
החלטתי לעשות כבוד למוצאי הפרטי, וללכת למטבח האפרורי מכל.
המטבח האנגלי. התחשק לי מטוגן. אז טיגנתי. פיש אנד צ'יפס .
קינחנו באפל קראמבל.
הסקונס יצאו אבן, אז לא מצרפת מתכון.
לפיש:
פילה דג לבן (אני השתמשתי בחבילת סול קפואה כזו)
2.5 כוסות קמח לבן
ביצה
כף מלח
פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
שמן צמחי . הרבה שמן. 
מערבבים 2 כוסות קמח , בירה, מלח, ביצה אחת, פלפל שחור, ושמן זית עד שמתקבלת בלילה אחידה.
מקמחים את הדגים בקמח שנותר, ומצפים בבלילה.
מחממים שמן לטיגון עמוק -  160 מעלות , ומטגנים את הדגים עד הזהבה .
המתכון לקוח מכאן :
בישול בקצב הסלסה

לצ'יפס:
צ'יפס מושלם זה הרבבבבה עבודה.
מתחילים בתפוח אדמה טוב. כזה שמתאים לטיגון - או במילים אחרות. תפוח אדמה שקליפתו אדומה מזן דזירה.
מקלפים, וחותכים למקלות צ'יפס.
שוטפים היטב, ומשרים במי קרח לחצי שעה. זה מנקה את העמילן מתפוחי האדמה. לפני הטיגון מייבשים אותם היטב בנייר מגבת.
ועכשיו,מטגנים. לא פעם אחת, פעמיים.
בפעם הראשונה, מחממים שמן ל180 מעלות, ומטגנים עד שכמעט מוכנים.
בפעם השניה (לפני ההגשה) מסיימים את הטיגון, עד ההזהבה.
מוסיפים מלח. וטורפים.

וצריך קינוח נכון?
קראמבל תפוחים הוא מהחביבים עלי ever. הוא גם קל נורא, וטעים נורא, ואפשר לעשות אותו מכל פרי ישן שאיבד את חינו...אבל אז הוא לא יהיה יותר קראמבל תפוחים- אז שימו לב
לקוח בגדול דווקא מתוך קראמבל השזיפים מהבלוג המעולה בצק אלים

קראמבל תפוחים
לבצק הפירורים:
כוס ורבע קמח לבן רגיל
כוס סוכר
100 גרם חמאה קרה
כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט

למלית:
5 תפוחים ירוקים
שתי כפות סוכר
מיץ מלימון אחד
כף חמאה 
לעבודה :
מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
מכינים את פירורי הבצק. מערבבים בקערה קמח, סוכר ותבלינים. מוסיפים חמאה קרה מהמקרר  (חתוכה לקוביות).
ומתחילים למזמז. עד שנהיים פירורים, לא יותר מידי כדי שזה לא יתחמם. אפשר גם במג'ימקס. שמים במקרר עד שהתפוחים מוכנים.

מקלפים את התפוחים וחותכים לריבועים קטנים וחמודים. מוסיפים להם את הסוכר, והלימון. שמים בתבנית - כלים אישיים - מה שיש, מפזרים מעל קצת חמאה, ואת הפירורים.
אופים בערך חצי שעה - עד שמזהיב, ואתם מתעלפים מהריח.
בתיאבון.














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה